Пошта Србије - Пошта, Мобтел и ПМЦ закључили меморандум о сарадњи

2.8.2023.

 Пошта, Мобтел и ПМЦ закључили меморандум о сарадњи

В.д. директор Поште Србије Зоран Ђорђевић, директор Привредног друштва Мобтел-ПТТ доо Милош Ружић и директор ПМЦ-инжењеринг доо Саша Љубинковић, потписали су данас меморандум о сарадњи на великом пројекту изградње новог поштанско-логистичког објекта за потребе Поште Србије у Земун пољу у Београду.

„Уз велику подршку и разумевање Владе Републике Србије, у непосредној близини нашег логистичког центра у Земуну биће изграђен нови логистички центар са мноштвом функционалних хала и могућности. Изградњом овог центра, Пошта Србије ће заокружити своје услуге, будући да ће поред логистичких, пружати и услуге складиштења и испоруке робе на адресу. Изградња овог објекта, значајног за државу Србију и њене грађане, допринеће додатној модернизацији и ефикасности услуга Поште Србије, која је за овај пројекат изабрала најпоузданије и најсигурније партнере и важне актере у домаћем сектору, компаније Мобтел-ПТТ и ПМЦ инжењеринг“, изјавио је Ђорђевић, закључивши да ће изградњом новог логистичког центра Пошта Србије додатно афирмисати улогу лидера у овој индустрији.

Додао је да Пошта Србије интензивно ради на дизању квалитета услуга, као и на увођењу услуга које ће грађанима у ери дигитализације бити од велике користи. Поред даљег ширења мреже поштиних пакетомата, најавио је и услугу еАрхив која ће омогућити дигитално чување записа за појединце, привредна друштва и државу, као и еНовчаник који ће грађанима омогућити да плаћање рачуна обаве дигитално, без одласка у пошту.

Меморандумом о сарадњи предвиђено је да Мобтел-ПТТ као повезано правно лице, учествује у финансирању изградње објекта, чиме ће остварити право на коришћење дела будућег објекта, док ће ПМЦ обезбедити услуге истраживања и развоја у области пројектовања и организације изградње објекта.