Пошта Србије - Делегација Поште Србије на Go Green конференцији у Талину

15.6.2023.

Делегација Поште Србије на Go Green конференцији у Талину

Делегација Поште Србије узела је учешће на конференцији Go Green, која је у организацији ПостЕвропе одржана 12. јуна у престоници Естоније, Талину. Начин примене зелених технологија у Пошти Србије презентовале су директорка Функције набавки и одржавања Ана Дашић и вођа пројекта у Функцији поштанске мреже Драгана Љумовић.

Овом приликом презентовани су правци спровођења редукције емисије CO2 у ЈП „Пошта Србије“, и најављена је уградња соларних панела у највећим логистичким центрима Поште Србије у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу. Такође, говорено је о електрификацији возног парка и зеленој достави (Green last mile delivery) која подразумева консолидацију пошиљака различитих провајдера курирских сервиса, доставу пошиљака електро возилима до јавних пакетомата и паметних поштанских сандучића.

Конференција у Талину заокружена је обиласком поштанског центра националног естонског оператера поштанско-логистичких услуга - OMNIVA и тестирањем електро возила, након чега је посађено дрво пријатељства.