Пошта Србије - Синдикати и Ђорђевић о реорганизацији, повећању плата и исплати добити

14.6.2023.

Синдикати и Ђорђевић о реорганизацији, повећању плата и исплати добити

Представници „Синдиката ПТТ Србије”, Синдиката ЈП ПТТ саобраћаја Србије „Независност” и Синдиката „Радник” састали су се данас са председником Надзорног одбора Поште Србије Боришом Шаренцем и вршиоцем дужности директора Поште Србије Зораном Ђорђевићем, како би разговарали о актуелној микро и макро организацији Предузећа.

„Сугестије које пословодство добија од синдиката, као представника свих наших запослених, од изузетне су нам важности и у изради актуелне реорганизације и систематизације. Битне одлуке које трасирају пут Поште Србије увек доносимо заједно, у дијалогу за који смо од првог дана отворени“, рекао је Ђорђевић, нагласивши да је сагласан са делом примедби које су на састанку изнели синдикати.

Ђорђевић је приликом разговора о исплати добити подсетио синдикате да је пре два месеца договорено да исплате буде, а да ће се термин исплате знати по завршетку израде реорганизације, а најраније 1. августа.

Договорено је и да по завршетку процеса реорганизације буде организован састанак председника Надзорног одбора Поште Србије, директора Предузећа и горе наведених синдиката са Министарством финансија, на којем ће Министарству бити предочена коначна верзија реорганизације и њени позитивни ефекти, као и да ће том приликом бити отворено питање повећања зараде и исплате добити.