Пошта Србије - Обележен Дан Поште Србије

7.6.2023.

Обележен Дан Поште Србије

Вршилац дужности директора Поште Србије Зоран Ђорђевић, био је домаћин данашње свечаности којом је обележено 183 године од оснивања Поште Србије. Дан Поште Србије обележен је у Главној пошти у Новом Саду - граду који је овом приликом представљен као први град у којем ће Пошта Србије у потпуности прећи на еколошка возила и „зелена“ решења.

„У готово два века иза нас, Пошта Србије је увек представљала важан чинилац у нашој држави. Увек је била ту за грађане Србије који се и данас најчешће и најрадије ослањају на њу. Поверење које нам наши корисници поклањају из године у годину носи велику одгворност и даје нам подстрек да и у наредном периоду кроз све наше актуелне и будуће пројекте проширимо асортиман и додатно побољшамо квалитет наших услуга“ изјавио је Ђорђевић изражавајући велику захвалност Влади Републике Србије на подршци и смерницама помоћу којих Пошта Србије великим корацима иде напред.

Додао је да актуелном дигитализацијом услуга, увођењем нових услуга попут еНовчаника, еНотара, еАрхива, имплементацијом пакетомата широм земље, као и опремањем пошта и обнављањем возног парка, Пошта Србије жели да својим корисницима пружи најбољу, најбржу, најлакшу и најсигурнију услугу. Паралелно са тиме, ово јавно предузеће своју посвећеност заштити животне средине исказаће даљом набавком електричних возила и увођењем соларних панела чија ће имплементација започети управо у Новом Саду - првом граду у којем ће комплетни возни парк Поште Србије бити замењен еколошким електричним возилима.

„Највећу захвалност дугујемо вредним и марљивим запосленима у нашем великом систему, нашој великој породици којој честитам Дан Поште Србије знајући да ћемо до нашег наредног рођендана бити још бољи, још конкурентнији, још ефикаснији и још успешнији. Захваљујем и присутним синдикатима који су део нашег радног тима у актуелној реорганизацији и систематизацији и који сведоче о нашем тимском раду. Само заједничким снагама доћи ћемо до најбољих резултата и постати лидери не само у Србији, већ и у региону и земљама Отвореног Балкана“, изјавио је Ђорђевић.