Пошта Србије - Млади стручњаци на оспособљавању у Пошти

3.3.2023.

Млади стручњаци на оспособљавању у Пошти

По Програму Владе Србије за подстицање запошљавања младих „Моја прва плата” у Пошти Србије ангажовано је 11 младих кандидата који су отпочели програм оспособљавања за самостални рад на различитим позицијама у радним јединицама, информационо-комуникационом сектору и на кадровским пословима у Пошти Србије. Њих је данас угостио директор Зоран Ђорђевић, који је са колегама разговарао о првим импресијама на задацима у Предузећу, напретку у стицању знања, очекивањима и изазовима.

„Поносан сам што су ови млади стручни људи одабрали Пошту да овде стекну прво радно искуство. Они ће имати све неопходне услове и подршку током деветомесечне обуке. Рачунамо на њих, као и на друге младе професионалце, на којима је природно да заснивамо будуће циљеве и развој. Нове перспективе и свеже идеје добродошле су и увек радо промовишемо запошљавање младих, истовремено и стварамо сигурну базу за селекцију и развој наших кадрова”, рекао је Ђорђевић.

Програм оспособљавања „Моја прва плата” нове колеге међу којима је највише информатичара, затим правника, једaн економиста и психолог, обављају у стручним службама у Београду, Нишу, Новом Саду, Панчеву и Сремској Митровици.

Пошта Србије је и претходне године учествовала у овом пројекту ангажовањем четворо извршилаца који су сви успешно завршили програм и потом засновали радни однос на пословима информационих технологија у Пошти Србије, у Београду и Крагујевцу.