Пошта Србије - Пошта на обележавању Националног дана Државе Катар

14.12.2022.

Пошта на обележавању Националног дана Државе Катар

Амбасада Државе Катар у Србији уприличила је данас свечани пријем поводом предстојећег Националног дана Катара – 18. децембар. Домаћин, катарски амбасадор у Београду Фарис Руми Ал-Наими, угостио је бројне високе званице, међу којима и Зорана Ђорђевића, в.д. директора Поште Србије.

Катар је међу најбогатијим државама света и домаћин је актуелног двадесет другог надметања најбољих фудбалских репрезентација света, које улази у саму завршницу. По први пут у фудбалској историји једна држава са Блиског истока изабрана је за домаћина Светског фудбалског првенства, а први пут је и да се најпрестижније фудбалско такмичење одржава у зимским месецима. У ту част, истовремено пружајући подршку нашој репрезентацији пред први дуел са Бразилом 24. новембра, Пошта Србије је на самом почетку Мундијала објавила емисију пригодних поштанских марака Катар 2022, са мотивом маскоте Поштиног пакетомата у спортском издању, у уметничкој реализацији Иване Зотовић. Подсећамо да је велико финале Светског првенства заказано за 18. децембар.

Јавно предузеће „Пошта Србије” планира унапређење сарадње са националним поштанским оператором Катара, као и скоро закључивање споразума о сарадњи.