Пошта Србије - Са четврте седнице скупштине Привредне коморе Србије и 11. седнице УО

9.12.2022.

Са четврте седнице скупштине Привредне коморе Србије и 11. седнице УО

У седишту Привредне коморе Србије (ПКС) данас је одржана четврта седница Скупштине и  једанаеста седница Управног одбора ове институције. Присутнима се обратио председник ПКС Марко Чадеж, који је члановима Скупштине и Управног Одбора презентовао  промену концепта рада ПКС као одговор на глобалне изазове и трансформацију привреде.

У раду седнице учествовао је и вршилац дужности директора Поште Србије Зоран Ђорђевић, који је претходне године на предлог председника Чадежа именован за члана Управног Одбора.

Будући да се у саставу Управног Одбора Привредне коморе Србије налазе привредници који воде најзначајније српске компаније и представљају све кључне сегменте домаће економије, Зорану Ђорђевићу је претходне године поверен четворогодишњи мандат у овом значајном телу.

„Са преко 1.500 пословница и 15.000 запослених, Пошта Србије има велико поверење грађана и привреде Републике Србије. Наша жеља је да будемо најбоља домаћа компанија, због чега смо у претходном периоду посвећено радили на том циљу унапређењем у свим сегментима, дигитализацијом услуга и пословних процеса. Подједнако смо посвећени побољшању услуга на корист свих грађана, али и побољшању услова рада за наше запослене“, изјавио је Ђорђевић.

Како наводе из Привредне коморе Србије, састав Управног одбора одражава стратешко опредељење ПКС да представници свих сектора привреде воде националну пословну асоцијацију, одлучују о кључним правцима њене политике, као и да својим предлозима и иницијативама доприносе креирању прописа важних за привреду, побољшању пословне и инвестиционе климе у Србији и развоју укупне домаће економије.