Пошта Србије - Пошта и Савез филателиста интензивирају сарадњу на промоцији филателије

30.11.2022.

Пошта и Савез филателиста интензивирају сарадњу на промоцији филателије

Данас је у седишту Предузећа одржан састанак в.д. директора Поште Србије Зорана Ђорђевића и председника Савеза филателиста Србије Николе Љубичића, на коме су размотрене могућности за интензивирање заједничког рада на развоју филателије у Србији.

Постоји простор да се филателија у Србији значајно унапреди интензивнијим партнерством Поште и Савеза филателиста, који већ имају дугу традицију сарадње на овом пољу и који су по природи делатности најбољи партнери за реализацију овог циља, истакнуто је на састанку.

Посебно је апострофиран значај који ће за развој филателије у Србији имати одржавање велике филателистичке изложбе у Београду наредне године. Очекивања су да „Балканфила”, највећа изложба филателије у региону и једна од највећих изложби тог типа у Европи која ће се идуће године одржати у нашој земљи први пут после више од тридесет година, окупи најбоље филателисте региона и посебно филателисте из Европе чије збирке се односе на државе и народе нашег региона. Договорено је да Пошта Србије пружи максималну помоћ Савезу филателиста Србије како би изложба планирана за октобар 2023. протекла на најбољи начин и имала максималан дугорочан ефекат у промоцији филателије у Србији и региону.

Договорено је и проширење постојећег уговора о сарадњи што ће омогућити да од наредне године Србија добије унапређено и потпуно осавремењено периодично издање о филателији, које ће бити важан информативни ослонац за све делатности у овој области.

Саговорници су закључили да уз наставак и интензивирање успешне сарадње Поште Србије и Савеза филателиста Србије већ током наредне године филателију Србије очекују бољи дани, повећање броја филателиста и обнављање друштвеног угледа који јој свакако припада.