Пошта Србије - Закључци са проширеног колегијума Предузећа

30.11.2022.

Закључци са проширеног колегијума Предузећа

На данашњем проширеном колегијуму Поште Србије коме су присуствовали извршни директори и директори функција, као и директори свих радних јединица, в.д. директора Зоран Ђорђевић представио је најновије резултате пословања и активности које се очекују у наредном периоду. Истакао је да ће наредна пословна година за Пошту бити година трансформације у акционарско друштво, чиме ће се постићи оптимизација пословних резултата, ефикаснији и функционалнији систем и процеси.

„Активно радимо на великом броју пројеката попут развоја мреже пакетомата, СофтПос-а, мобилног поштара, праћења и оптимизацији рута. Жеља нам је да се у свим сегментима осети бољитак, због чега акцентујемо бригу о запосленима, које поред осавремењавања опреме и средстава за рад, и награђивања по учинку очекује и повећање зараде од јануара. Настављамо са пријемом у стални радни однос свих запослених који су у нашем систему дуже од две године, а посебна пажња ће бити поклоњена и новој систематизацији радних места са детаљним описом компетенција“, изјавио је Ђорђевић.

Будући да је друштвена одговорност веома важан део пословања Поште Србије, како је рекао, директор Ђорђевић најавио је у кратком року системско уређење пружања услуга корисницима на начин да предност на шалтерима пошта имају труднице, корисници са малом децом и особе са инвалидитетом.

Директор је подсетио и да је оформљена радна група за штедњу електричне енергије и поново позвао запослене на одговорно поступање и поштовање прописаних мера за штедњу струје.