Пошта Србије - Сарадња Поште Србије и Општине Рума

22.11.2022.

Сарадња Поште Србије и Општине Рума

Вршилац дужности директора Поште Србије Зоран Ђорђевић, извршни директор  Поште Србије Милош Ђурић и председница Општине Рума Александра Ћирић, одржали су данас састанак на којем је договорено реновирање појединих пошта на територији ове локалне самоуправе уз подршку Општине.

„Општина Рума, која се убрзано развија и покретач је развоја Срема, помоћи ће адаптацију наших објеката, како бисмо нашим грађанима обезбедили најмодерније пословнице. Жеља нам је да модернизацијом наших објеката побољшамо како корисничко искуство грађана, тако и услове рада наших запослених. Преко 1.500 пословница и 15.000 запослених у нашој великој породици сваког дана је на услузи грађанима Републике Србије. Управо због њих, Пошта Србије ће и у наредном периоду наставити да ради на модернизацији и ширењу поштанске мреже, адаптацији и отварању нових објеката, чврсто сарађујући са локалним самоуправама, а све у циљу повећања доступности наших услуга у сваком месту у Србији”, изјавио је Ђорђевић.

Председница Општине Александра Ћирић нагласила је да Општина Рума има вољу, жељу и могућности да помогне у реновирању и реконструкцији пошта, у граду, као и у већим селима попут Кленка и Никинаца, што ће у наредној години и урадити.

„У плану је замена столарије, електроисталација, подова и  пултова, како бисмо на корист и задовољство наших суграђана имали модерније и функционалније пословнице Поште”, изјавила је Ћирић.

Представници Општине и Поште Србије обишли су затим пошту у самом центру града, у улици Југословенске народне армије 155, чија ће се адаптација спровести уз подршку Општине Рума. Ђорђевић је разговарао са запосленима којима је поручио да пословодство наставља да ради на побољшању услова рада. Подсетио је да је Пошта Србије обезбедила нове униформе и доставна возила, здравствене прегледе за све запослене, 24/7 осигурање, као и да запослене у новембру и децембру очекује додатак на зараду, као и повећање плата почев од јануарске зараде. Најавио је још добрих вести за запослене до краја године.