Пошта Србије - Креативна радионица браће Замуровић и Истока Павловића на штанду Поште

29.10.2022.

Креативна радионица браће Замуровић и Истока Павловића на штанду Поште

Светски познати фотографи Иван и Бојан Замуровић и експерт у области дигиталних комуникација Исток Павловић, одржали су на штанду Поште Србије на Међународном београдском сајму књига радионицу креативне продукт фотографије мобилним телефоном. Посетиоци сајма су данас били у прилици да  потпуно бесплатно науче како да уз помоћ било којег мобилног телефона, независно од квалитета камере, науче како да направе светске фотографије.

Браћа Иван и Бојан Замуровић истакли су да је ово први пут да организују радионицу уживо, будући да су своје знање до сада заинтересованима увек преносили преко курсева и своје интернет платформе. „Пре пар година направили смо курс сток фотографије који је доживео заиста огроман успех, а једно од најчешћих питања је било да ли је за добре фотографије потребна скупа опрема. Због тога смо дошли на идеју да развијемо метод помоћу којег свако може да направи предивне, креативне фотографије само помоћу мобилног телефона. Метод који смо развили није базиран на техничким могућностима камере, већ се трудимо да полазнике научимо како да осмисле креативни концепт тако да фотографија изгледа „скупо“ без обзира чиме је направљена“, поручили су Замуровићи.

Исток Павловић, као један од оснивача онлајн платформе за учење дигиталног маркетинга Мастербокс и креатор многих виралних кампања, учесницима радионице објаснио је како да представе производ који се фотографише тако да купцима буде што примамљивији. Посетиоци штанда Поште Србије били су у прилици да чују како да пронађу инспирацију, како да буду креативни, како да подесе светло и телефон и колико је важна композиција елемената, а научене технике применили су на лицу места уз помоћ савета ових глобално признатих уметника, чије фотографије користе неке од најпознатијих компанија на свету.

Овом радионицом Пошта Србије наставила је успешну сарадњу са браћом Замуровић, који су ове године креирали поштанску марку која је представљала Србију на престижном такмичењу ПостЕвропе за најлепшу марку Европе, а поред тога, њихове фотографије налазе се и на неким од поштиних новодизјнираних телеграма.