Пошта Србије - Пошта на конференцији о значају жена за развој руралних подручја

10.10.2022.

Пошта на конференцији о значају жена за развој руралних подручја

Зоран Ђорђевић, в.д. директора Поште Србије, присуствовао је конференцији „Жене као носиоци руралног развоја” у Привредној комори Србије, на којој су представљени резултати пројекта који од 2017. године спроводе Удружење ЕТНО мрежа, НАЛЕД и Координационо тело за родну равноправност Владе Републике Србије.

Пројекат „Запослимо 1.000 жена у руралним подручјима” резултирао је запошљавањем 1.002 жене, и широком кампањом за активирање релевантних домаћих и иностраних партнера и фокусирање на проблеме жена у сеоским срединама, пружање подршке оснаживању жена и подстицању на акцију и конкретне мере за побољшање њиховог положаја. На пратећој изложби приказани су примери најбоље праксе у спровођењу мера за економско оснаживање жена и уникатне традиционалне рукотворине.

Пример добре праксе је и сличан пројекат за подршку и промоцију женског предузетништва под називом „100 успешних пословних жена” који је ове године први пут и са великим успехом реализовала Пошта Србије. Међу више стотина кандидаткиња, награђено је 100 најуспешнијих предузетница и власница предузећа из свих крајева Србије, за које је Пошта обезбедила националну видљивост пословања представљањем у специјалној публикацији.