Пошта Србије - О новинама у услугама и поштанској мрежи

3.10.2022.

О новинама у услугама и поштанској мрежи

Најважнија питања из пословања у надлежности функција услуга и поштанске мреже, остварени напредак у имплементацији кључних пројеката, питања текућег функционисања и планови за наредни период, разматрају се на годишњем стручном скупу Поште Србије који се одржава на Старој планини. Скуп окупља представнике пословодства, директоре и запослене у стручним службама из радних јединица широм Србије.

Зоран Ђорђевић, в.д. директора Поште Србије, истакaо је у уводном обраћању да су пословни резултати Предузећа добри, да ће према свим показатељима бити још успешнији на крају пословне године, што најбоље говори о оправданост даљег улагања првенствено у развојне пројекте.

„Можемо да будемо задовољни, јер смо много постигли и урадили у претходном периоду. Неспоран је напредак у модернизацији, унапређењу инфраструктуре и средствима за рад, обнови пошта и доставних возила. Такође, остало је још доста тога што треба заједно да урадимо. Реорганизација коју ћемо имплементирати почетком наредне године обезбедиће модеран систем и по свему функционалну организацију, како бисмо испунили крајњи циљ да наша Пошта буде најпрестижнија и најуспешнија компанија у Србији. У сталном социјалном дијалогу, разматрамо сва актуелна питања од утицаја на положај запослених, о чему је важно да сви запослени буду потпуно информисани. Конкретно, обезбедићемо исплату додатка на плату за све запослене у децембру, поред извесног повећања зарада у складу са политиком Владе од 12,5 процената почев од јануарске зараде. Предузећемо и нове активности у разговорима са Министарством финансија, како бисмо побољшали материјални положај радника Поште. Одговорним приступом у управљању материјалним и другим ресурсима, смањивањем трошкова и остваривањем уштеда, уз реализацију програма за стимулативни одлазак из Предузећа, обезбедићемо добру основу за грађење стабилног кадровског потенцијала у технологији и нови раст и развој. Такође, слажем се са ставом синдиката – један од приоритета треба да буду и бољи услови рада”, рекао је директор Ђорђевић.

Ђорђевић је најавио и прво учешће Поште Србије на 65. Међународном београдском сајму књига крајем октобра, где ће промовисати специјалну пост-експрес услугу за слање књига по промотивној цени и представити бројне културне садржаје из опсега активности ПТТ музеја и филателистичке делатности, као и креативне радионице за најмлађе посетиоце.

У наставку скупа, Функција поштанске мреже представиће напредак у аутоматизацији процеса у поштанско-логистичким центрима и планове за обнову машина за сортирање пошиљака, као и ефекте увођења првих Поштиних пакетомата. Колеге из Функције услуга известиће о закључцима анализа ценовне политике и налазима истраживања квалитета поштанских услуга. Поштанско-финансијске услуге и међународни трансфери новца, такође су на дневном реду. О развоју услуга посредовања у продаји, ефектима након прва три месеца и интересовању запослених, излагаће Спасенија Ожеговић, директорка Пост Про.