Пошта Србије - Амбасадор Египта у гостима у Пошти Србије

14.9.2022.

Амбасадор Египта у гостима у Пошти Србије

Вршилац дужности директора „Поште Србије”, Зоран Ђорђевић, састао се данас са Њ.Е. амбасадором Египта у Србији, Баселом Салахом, са којим је разговарао о бројним темама од заједничког интереса.

 

На састанку одржаном у седишту Предузећа, саговорници су се сложили да постоји велики простор за унапређење и развој сарадње националних поштанских оператора Србије и Египта.

„Традиционално добри пријатељски и партнерски односи додатно су продубљени званичном посетом председника Египта Абдела Фатаха ел Сисија. Потписивањем Заједничке декларације о успостављању стратешког партнерства између Републике Србије и Арапске Републике Египат, потврђени су и ојачани историјски односи који трају дуже од сто година. Како нас у наредном периоду очекује јачање сарадње две земље у свим областима, поред заједничког деловања пошта Србије и Египта, планирана је и сарадња ПТТ музеја у Београду и Поштанског музеја у Каиру, са циљем размене искустава и промоције српске и египатске филателије“, изјавио је Зоран Ђорђевић.