Пошта Србије - Пошта Србије на конференцији „Electric Vehicles Days”

8.9.2022.

Пошта Србије на конференцији „Electric Vehicles Days”

Током учешћа на конференцији „Electric Vehicles Days” (EV Days) која је данас отворена у Новом Саду, вршилац дужности директора Поште Србије Зоран Ђорђевић, говорио је на панелу „Паметни градови у служби савремене електромобилности за будуће нараштаје”.

Ђорђевић је овом приликом истакао да Пошта Србије развија нове технологије, алате и сервисе у поштанском саобраћају, као и да континуирано ради на креирању савремених решења, иновација и услуга, као и на увећању удела електричних и хибридних возила у својој флоти.

„У прошлој години определили смо се за интензивирање активности и ширење Поштине доставне флоте у оквиру концепта микромобилности, повећањем удела возила на електро и хибридни погон, електровозила, мопеда и бицикала. У 2022. години Пошта Србије покренула је набавке за више од 280 електровозила, електромопеда и електробицикала, чиме настављамо са друштвено одговорним односом према заједници, очувањем природе и животне средине у урбаним градским срединама и побољшавамо квалитет наших услуга“, изјавио је Ђорђевић и додао да Пошта Србије као Предузеће са најразвијенијом логистичком мрежом у Србији употребу електричних возила, као друштвено и еколошки освешћених решења, види као дугорочно решење за своју мрежу у сврху укупног подизања квалитета живота у градским срединама.

„EV Days“ конференција посвећена je електромобилности и окупља водеће компаније из области аутомобилске индустрије, државне, локалне и регионалне институције повезане са предметном облашћу, као и компаније које имају искуство, односно планирају увођење решења базираних на електромобилности у своје пословање.