Пошта Србије - Обезбеђен софтвер за интеграцију приватног здравства у систем еРецепт

3.8.2022.

Обезбеђен софтвер за интеграцију приватног здравства у систем еРецепт

Вршилац дужности директора ЈП „Пошта Србије“ Зоран Ђорђевић и државни секретар у Министарству здравља Републике Србије Мирсад Ђерлек, најавили су данас укључивање приватних здравствених установа у систем електронског издавања рецепата (еРецепт) путем платформе електронске подршке приватном сектору коју је развила Пошта Србије.

Тиме ће бити омогућена интеграција приватне здравствене праксе са здравственим информационим системом Републике Србије и створени технички услови да и лекари у приватној пракси уместо папирних издају електронске рецепте на исти начин као у државним здравственим установама.

„Пошта Србије је компанија са најразвијенијом информатичком инфраструктуром у земљи и уз помоћ наших стручњака тај потенцијал у последње две године интензивно развијамо на добробит свих грађана. Уз дигитализацију поштанских услуга, развили смо и низ решења која су путем интеграције са државним установама омогућила савремену е-услугу за грађане и привреду, попут издавања дигиталних зелених сертификата, аутоматског генерисања налога за уплату административних такси МУП-у Србије, архивирања података, услуге еНотар и најновијег Поштиног софтверског решења којим омогућавамо исте погодности грађанима који се лече у приватној пракси у погледу издавања еРецепата какве имају пацијенти у државним здравственим институцијама. Следећи корак ће пацијентима омогућити да добијају лекове и на кућну адресу.“, изјавио је Зоран Ђорђевић, в.д. директора ЈП „Пошта Србије“.

Процес успостављања електронске платформе подршке приватном здравственом сектору почеће након добијања одговарајућих сагласности надлежних органа.