Пошта Србије - Ђорђевић са амбасадором Француске

13.7.2022.

Ђорђевић са амбасадором Француске

Његова екселенција амбасадор Француске Пјер Кошар и в.д. директора Поште Србије Зоран Ђорђевић, разговарали су данас о наставку сарадње пошта Србије и Француске у свим приоритетним областима поштанске делатности.

На састанку одржаном у Главној пошти, једна од тема била је и реализација услуге еНотар на чијем развоју ради Пошта Србије и која ће служити за похрањивање електронске документације и архивирање у јавнобележничкој делатности у Србији. Будући да су Министарство правде Србије, Јавнобележничка комора Србије и Високи савет јавних бележника Француске потписали Меморандум о сарадњи у области дигитализације, Француска пружа велику подршку јавном бележништву Србије и успостављању система којим ће архиве бити дигитализоване.

Саговорници су закључили да је јачање директних веза између два национална поштанска оператoра неопходно, као и да се њиме доприноси ширењу тржишних и економских односа Србије и Француске, и развоју привредне и културне сарадње.

Ђорђевић је овом приликом најавио и састанак челника пошта двеју земаља, као следећи корак у процесу реализације планова за сарадњу.