Пошта Србије - Економска и кадровска политика Поште Србије презентована на Тари

13.6.2022.

Економска и кадровска политика Поште Србије презентоване на Тари

Прво пролећно саветовање са темом „Економска и кадровска политика Јавног предузећа ‘Пошта Србије’” за менаџмент и запослене у стручним службама из области финансија и управљања кадровима у функцијама Предузећа и радним и регионалним радним јединицама Поште Србије, одржава се на Тари од 12. до 14. јуна 2022. године.

Економску анализу пословања Предузећа са појединачним освртом на резултате пословања радних и регионалних радних јединица остварених од јануара до априла 2022. године, представио је у уводном излагању Саша Трандафиловић, извршни директор у Пошти Србије.

Директор Функције поштанске мреже Дејан Шијак указао је на поља у технолошким процесима приоритетна за нова иновативна решења и улагања у модернизацију, која ће донети знатна побољшања у квалитету услуге.

Презентацију скорашњих измена интерних алата Предузећа предузетих у циљу постизања вишег степена контроле, у систему промене зараде по основу радног учинка – „стимулација” и повећања основне зараде – „корекција”, изнела је Данијела Рајковић, директорка Функције управљања кадровима. Рајковић је представила план напредовања кадрова у Пошти Србије и активности које се предузимају на реализацији јавног конкурса за запошљавање нових извршилаца у целој Србији на пословима поштара, достављача, возача и шалтерских радника, а на који се за нешто више од месец дана пријавило више од 21.500 кандидата.

Зоран Ђорђевић, в.д. директора Поште Србије обратио се на скупу: „Континуирано радимо на побољшању и  модернизацији  нашег великог система и радимо на томе да наши запослени буду поносни на своју фирму и на то што су део наше велике породице, о чему сведоче резултати које смо постигли. Пошта ће наставити да се мења иновативним решењима која ће нам донети приходе, а у складу са плановима Владе Републике Србије настављамо да интензивно радимо на дигитализацији услуга у синергији са еУправом. Наставићемо са  редовном комуникацијом и разменом мишљења са руководством и запосленима на свим нивоима. И поред значајних побољшања у свим сегментима система, очекује нас још много изазова док за запослене стварамо боље радно окружење и услове рада у колективу на који желимо да буду поносни”.

Ђорђевић је говорио и о пројекту Пост-про, пакетоматима и редоматима, као и о другим новинама које пословодство предузима у интересу побољшања система.