Пошта Србије - ПТТ музеј добитник признања „Музеј за 10”

18.5.2022.

ПТТ музеј добитник признања „Музеј за 10”

На свечаној Скупштини Националног комитета ICOM Србија, координатора манифестације „Музеји за 10”, данас су у Југословенској кинотеци додељена признања за посебно залагање у 2021. години. ПТТ музеј Поште Србије добитник је признања „Музеј за 10”, које је примио Марко Јелић, руководилац службе у музеју Поште.

У току је овогодишња осма по реду највећа национална музејска манифестација „Музеји за 10”, под покровитељством Министарства културе и информисања. У ПТТ музеју су за ову прилику, поред сталне поставке, отворене изложба поштанских марака Светског поштанског савеза, из збирке марака страних поштанских управа добијених разменом са Светским поштанским савезом, и изложба књига са најстаријим вредним издањима из фонда библиотеке Поште Србије. Посетиоцима је доступна и изложба „Невиђени Лубарда” са десет до сада неизлаганих уметничких дела Петра Лубарде из приватних колекција, која се у ПТТ музеју може посетити до 27. маја. До завршетка манифестације 20. маја, ПТТ музеј у Мајке Јевросиме 13 у Београду, ради продужено, од 10 до 23 часа. Улаз је слободан.

ICOM Србија ове године реализује и наградни конкурс „Која је супер МОЋ твог МУЗЕЈА?”, за кратке видео форме до три минута, у којима посетиоци могу забележити своје утиске из посете ПТТ музеју и другим учесницима манифестације. Детаљи конкурса доступни су на линку https://muzejisrbije.rs/2022/04/28/nagradni-konkurs-na-temu-koja-je-super-moc-tvog-muzeja-u-sklopu-manifestacije-muzeji-za-10-2022-godine/.