Пошта Србије - Пошти уручена захвалница листа „Борба“

19.2.2022.

Пошти уручена захвалница листа „Борба“

Часопис „Борба“ данас je у Свечаној сали Скупштине града Београда обележио велики јубилеј - 100 година постојања. На пригодној свечаности, директор „Борбе“ Андрија Јоргић уручио је Пошти Србије захвалницу за успешну сарадњу коју је у име Предузећа примио Славољуб Јанићијевић, шеф кабинета директора.

Међу истакнутим појединцима и институцијама са којима је „Борба“ сарађивала, признање и захвалнице додељене су и Министарству културе и информисања, Новаку Ђоковићу, компанији „Новости“, РТВ Студио Б, Математичкој гимназији, Заводу за јавно здравље Шабац, Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ и другима.

Захваљујући Пошти Србије, „Борба“ је поводом једног века постојања добила поштанску марку која представља један од најпрепознатљивијих симбола националне културе. На мотивима пригодног филателистичког издања 100 година НИП „Борба“ налази се зграда „Борбе“, цртеж Наталије Кунић.

Некадашњи дневни лист „Борба“ данас је часопис о култури, а млада редакција, жељна афирмације, истраживања и рада, успешно води своју борбу у штампаном медију препознатљивом по својих пет црвених слова, негујући културу, традицију и ћирилично писмо.