Info - Servisne informacije

Počev od utorka, 21. aprila, pošte će raditi  radnim danima od 9 do 16 časova. Izuzetak su pošte koje su pre uvođenja vanrednog stanja radile kraće od 16 časova, kao i pošte na graničnim i administrativnim prelazima, kojima se radno vreme  ne menja.

U skladu sa novim merama Vlade Republike Srbije za sprečavanje širenja virusa Kovid-19, tokom Uskršnjih praznika po julijanskom kalendaru,  rad pošta obavljaće se na sledeći način:

  • u  petak, 17. aprila, radno vreme pošta sa korisnicima je od 8 do 11 časova (osim pošta na graničnim prelazima i administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, kojima se radno vreme ne menja);
  • u subotu, nedelju i ponedeljak, 18, 19. i 20. aprila, sa korisnicima će raditi pošte na graničnim prelazima, kao i na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, kojima se  radno vreme ne menja.

Od danas su privremeno zatvorene sledeće pošte: 14251 Pričević, 24205 Granični prelaz Kelebija i 24215 Ljutovo.

Pošta Srbije je, u skladu sa Instrukcijom Narodne banke Srbije, omogućila korisnicima sa navršenih 65 i više godina života da međunarodni transfer novca (međunarodna poštanska uputnica, MoneyGram i Western Union) prime:

  • isplatom ovlašćenom licu davanjem jednokratnog punomoćja, ili
  • isplatom novca na kućnoj adresi primaoca.

Obrazac jednokratnog punomoćja možete preuzeti ovde.

Prihvataju se i punomoćja sačinjena u slobodnoj formi (napisana rukom) pod uslovom da sadrže sve elemente predviđene propisanim obrascem. Punomoćje ne mora biti overeno kod nadležnog organa. Prilikom isplate punomoćnik podnosi potpisano punomoćje i lične karte davaoca punomoćja i punomoćnika.

Zahtev za isplatu međunarodnog transfera novca na kućnoj adresi, primaoci mogu uputiti pozivanjem broja telefona 011 3607 700 radnim danima od 8 do 16 časova i subotom od 9 do 14 časova. Isplata na adresi primaoca sprovodi se u skladu sa propisanim uputstvom o bezbednom načinu isplate, koji isključuje fizički kontakt prilikom primopredaje novca.

Zahvaljujemo korisnicima na ukazanom poverenju i razumevanju.

Ponovo je uspostavljen međunarodni poštanski saobraćaj sa Severnom Makedonijom. Prijem pismonosnih pošiljaka, EMS pošiljaka i paketa obavlja se za 55 destinacija.

Spisak destinacija možete pogledati ovde.

Počele su sa radom privremeno zatvorene pošte 23236 Novi Itebej (Košut Lajoša 15) i 23212 Ravni Topolovac (Sutjeska 2).

Privremeno se zatvaraju sledeće pošte: 22416 Ogar (Šumska 1) i 23269 Melenci (Zavod Banja Rusanda BB).