Info - Servisne informacije

Počev od 23. marta, Javno preduzeće „Pošta Srbije” organizovalo je rad pošta na sledeći način:

 • u poštama koje su do uvođenja vanrednog stanja radile tokom celog dana, radno vreme organizovano je u periodu od 9 do 14 časova radnim danima i  subotom;
 • u poštama koje rade i nedeljom, radno vreme organizovano je u periodu od 9 do 14 časova;
 • u pojednim manjim poštama koje su pre uvođenja vanrednog stanja radile kraće od 14 časova, radno vreme se ne menja.

Obaveštenje o svim promenama radnih vremena biće istaknuto na ulaznim vratima pošte. Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu, radiće u periodu od 9 do 14 časova radnim danima, subotom i nedeljom.

Od danas počinju sa radom privremeno zatvorene pošte: 23301 Kikinda – Svetosavka broj 105; 23302 Kikinda – Žarka Zrenjanina broj 47 i 12102 Požarevac – Zabela 1 BB.

Pojedine pošte manjeg kapaciteta od  danas su privremeno zatvorene. Spisak pošta možete pogledati ovde.

U skladu sa Odlukom o proglašenju vanrednog stanja, Javno preduzeće „Pošta Srbije”, počev od 21.03.2020. godine, privremeno obustavlja obavljanje Post-ekspres usluga. Takođe, počev od 20.03.2020. obustavljeno je obavljanje usluge Keš-ekspres.

Pošta Srbije će u narednom periodu nesmetano pružati univerzalne poštanske  usluge i usluge novčanog poslovanja:

 • pismonosne pošiljke mase do 2 kg;
 • pismena u sudskom, upravnom i prekršajnom postupku;
 • paketi mase do 10 kg;
 • poštanske uputnice (u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju), novčane doznake u međunarodnom saobraćaju – Western Union i MoneyGram i PostNet uputnice;
 • usluge novčanog poslovanja – uplate na tekući račun, isplate sa tekućeg računa, uplate komunalnih usluga i plaćanje obaveza (porezi, takse i drugo).

Privremene izmene u pružanju usluga Pošta Srbije primenjuje u svemu u skladu sa merama koje su na snazi i pripadajućim uputstvima, u cilju očuvanja zdravlja i bezbednosti građana Republike Srbije.

Pojedine pošte manjeg kapaciteta, od 20.03.2020. godine, biće privremeno zatvorene u skladu sa uslovima rada za vreme trajanja vanrednog stanja. Mole se korisnici da poštanske usluge koriste u narednoj najbližoj pošti. Spisak pošta možete pogledati ovde.

U skladu sa merama koje kontinuirano sprovodimo radi obezbeđivanja adekvatne preraspodele rada i zaštite ljudskih resursa, od 19.03.2020. godine, pojedine prijemne pošte manjeg kapaciteta, biće privremeno zatvorene. Mole se korisnici da poštanske usluge koriste u većim poštama, čiji je rad organizovan u skladu sa uslovima rada za vreme trajanja vanrednog stanja. Spisak pošta možete pogledati ovde.

Javno preduzeće „Pošta Srbije”, počev od 17. marta, organizovala je rad pošta u uslovima vanrednog stanja, na sledeći način:

 • u poštama koje su do sada radile tokom celog dana, radno vreme će se organizovati u periodu od 10 do 17 časova radnim danima, a subotom od 10 do 14 časova;
 • u poštama koje rade i nedeljom, radno vreme će se organizovati u periodu od 10 do 14 časova;
 • Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu, neće raditi 24 časa, već u periodu od 10 do 17 časova radnim danima, a subotom i nedeljom u periodu od 10 do 14 časova;
 • u manjim poštama u kojima je rad bio organizovan u jednoj smeni, radno vreme se neće menjati (odnosi se na pošte u kojima je organizovan rad samo šalterske službe);
 • u pojednim manjim poštama (pošte u kojima je organizovan rad šalterske i dostavne službe), početak radnog vremena će biti od 10 časova.

Obaveštenje o svim promenama radnih vremena biće istaknuto na ulaznim vratima pošte.