Pošta Srbije - Nova godina donela je prve pobednike konkursa „Pismo Božić Bati“

14.1.2022.

Nova godina donela je prve pobednike konkursa „Pismo Božić Bati“

Deca do dvanaest godina iz cele Srbije vredno su smišljala, pisala, maštala i slikala ove zime! Na adresu Božić Bate je, u okviru Poštinog konkursa, od 1. decembra 2021. do 7. januara 2022. pristiglo blizu 3.000 dečjih pisama.

Komisija nije imala nimalo lak zadatak. Nakon pažljivog pregledanja svih radova, za pobednicu je proglašena Marija Eraković (12), učenica šestog razreda OŠ „Mića Stanojlović“ iz Koceljeve, za pesmu dugog stiha „Moj najlepši Božić“.

Drugo mesto osvojile su Tijana i Tara Malivuk (6) iz Sremskih Karlovaca, za likovni rad. Treća nagrada pripala je Pavlu Markoviću (7) iz Beograda, za kratak prozni tekst „Pismo Božić Bati“. Četvrtu i petu nagradu u pojedinačnoj konkurenciji likovnim radovima osvojile su Ema Leški (10) iz Gospođinaca, i Una Gligorijević (9) iz Vlasotinca.

Za najbolje u grupnoj konkurenciji proglašeni su petaci OŠ „Momčilo Popović Ozren“ iz Paraćina, osvojivši prvo mesto timskim likovnim radom. I ostale nagrade pripale su likovnim radovima: drugo mesto osvojio je vrtić „Slavujak“, PU „Boško Buha“, iz Beograda; trećeplasirani su četvrtaci OŠ „Crnjanski“ iz Jagodine; četvrta i peta nagrada pripale su trećem razredu OŠ „Boško Palkovljević Pinki“ iz Stare Pazove, i vaspitnoj grupi iz vrtića „Palčica“ iz Novog Sada.

U izuzetno jakoj konkurenciji radova različitih tehnika i formata, najbolje ocenjeni osvojili su po pet vrednih nagrada u pojedinačnoj i grupnoj konkurenciji: električni trotinet, dva tableta i dva mobilna telefona dodeljuju se u pojedinačnoj konkurenciji, a pet televizora kolektivne su nagrade za najuspešnije vaspitne i obrazovne grupe.

Komisiju su činili proslavljeni pisci za decu – Mirjana Bulatović, Nevena Vitošević Ćeklić i Branko Stevanović, i svetski poznati stok fotografi, braća Bojan i Ivan Zamurović.

Svečana dodela nagrada sa izložbom pobedničkih radova, odlaže se zbog trenutne epidemiološke situacije i biće naknadno organizovana.

Sve informacije vezane za Poštu Srbije, možete pratiti i na zvaničnom Instagram profilu @posta.rs.