Pošta Srbije - Pošta Srbije stimuliše malu privredu

22.10.2021.

Pošta Srbije stimuliše malu privredu

U skladu sa strategijom širenja poštanske mreže i dostupnosti usluga, Pošta Srbije raspisala je konkurs kojim daje mogućnost preduzetnicima i pravnim licima da u ime i za račun Pošta Srbije pružaju usluge preko ugovorne pošte i izdvojenog ugovornog šaltera.

To praktično znači da pravna lica i preduzetnici, koji žele da ostvare dodatne poslovne prihode, mogu da, u svom poslovnom prostoru - u zasebnom objektu ili u okviru objekta u kom već obavljaju svoju delatnost, postanu zastupnici Pošte Srbije i obavljaju i poštanske usluge. Za njih je obezbeđena mogućnost ostvarenja stimulativne zastupničke provizije, koja zavisi od ostvarenog prihoda ugovorne pošte ili ugovornog šaltera.

Poziv važi na teritoriji cele Srbije a pravna lica i preduzetnici se mogu opredeliti za otvaranje ugovorne pošte ili ugovornog šaltera, u zavisnosti od strukture poslovnog prostora kojim raspolažu. Detaljnije informacije dostupne su mejlom na dirposmre@jp.ptt.rs.

Na ovaj način, Pošta Srbije kao društveno odgovorno preduzeće, širenjem dostupnosti svoje usluge podstiče razvoj preduzetništva i malog biznisa, kao i smanjenje nezaposlenosti, naročito u manje razvijenim i nerazvijenim područjima.