Pošta Srbije - Ambasadorka Čen Bo sa Zoranom Đorđevićem

27.8.2021.

Ambasadorka Čen Bo sa Zoranom Đorđevićem

Nj.E. ambasadorka NR Kine u Beogradu Čen Bo i Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije, sastali su se danas na temu direktnog povezivanja i otpočinjanja pregovora javnih poštanskih operatora Srbije i Kine, s ciljem obezbeđivanja neometane i stabilne isporuke pošiljaka generisanih internet trgovinom, na platformama kineskih prodavaca od strane kupaca iz Srbije.

Razvoj elektronske trgovine, povećanje broja pošiljaka u poštanskim tokovima nakon popuštanja globalnih pandemijskih mera, kao i pojačani zahtevi korisnika da im kupljena roba bude isporučena u što kraćim rokovima, bile su teme današnjeg sastanka na koje je neophodno da Pošta Srbije i Kineska pošta zajednički odgovore uspostavljanjem direktne saradnje, složili su se ambasadorka Bo i direktor Đorđević.

„Obezbediti stabilnu isporuku pošiljaka iz međunarodnog saobraćaja, olakšati puteve transporta i ispuniti zahteve kupaca za što kraćim rokovima isporuke pošiljaka iz međunarodnog saobraćaja i iz Kine, zajednički je zadatak naših čvrsto povezanih i prijateljskih zemalja, a čija trgovinska razmena sve više raste. Novi načini i novi putevi dostave, kao i povećanje logističkih kapaciteta za prijem robe generisane internet trgovinom, savremene su potrebe na koje ćemo adekvatno odgovoriti uz pomoć Kineske pošte, jednog od svetskih lidera u transportu, logistici i poštanskom saobraćaju. Takođe, za realizaciju ovih ciljeva planiramo nove investicije i nabavku najsavremenije opreme”, rekao je direktor Đorđević.

Kao što je ranije najavljeno, očekuje se da će uvođenjem direktne avio linije za Peking, problemi u tokovima internet trgovine biti otklonjeni, a put pošiljki znatno jeftiniji i brži.