Pošta Srbije - Zoran Đorđević posetio učesnike kampa „Srbija te zove 2021“

30.7.2021.

Zoran Đorđević posetio učesnike kampa „Srbija te zove 2021“

Pošta Srbije kao društveno odgovorna kompanija uvek je pomagala i pomagaće sve aktivnosti i inicijative koje se organizuju na dobrobit zajednice, a pogotovo kad su u pitanju naša deca, izjavio je v.d. direktora Zoran Đorđević prilkom današnje posete deci - učesnicima kampa „Srbija te zove 2021“ u domu „Patrijarh Pavle“.

Tokom druženja sa više od 200 najtalentovanije dece iz Srbije, regiona i dijaspore, kojima su se u kampu „Srbija te zove“ ove godine po prvi put pridružili i mališani sa invaliditetom, Đorđević je istakao značaj vezivanja mladih za sport, jer je Srbija zemlja koja rađa najbolje sportiste.

„Mi smo sportska nacija, a deca kroz sport i druženje stiču nove prijatelje i drago mi je što su ovog puta, pored dece iz cele Srbije, tu i deca iz naše dijaspore. Siguran sam da će neki od njih jednog dana postati šampioni i da će se tada sećati trenutaka koje su proveli u ovom kampu i domu „Patrijarh Pavle“ iz kojeg je sve i počelo“, izjavio je Zoran Đorđević.

On je posebno istakao velike napore koje čini Vlada Republike Srbije da unapredi život osoba sa invaliditetom i da im omogući sve ono što život nalaže - normalno detinjstvo, školovanje, pravo na posao, ali i mogućnost da kroz ovakva druženja postanu vrhunski sportisti. „Mi imamo paraolimpijce i sportiste koji su ponos ove zemlje i verujem da će i ova deca nastaviti te uspehe“, istakao je Zoran Đorđević.