26.3.2021.

Direktor Pošte razgovarao sa radnicama koje rade na isporuci pošiljaka

Vršilac dužnosti direktora JP „Pošta Srbije”, Zoran Đorđević, sastao se danas, u okviru svojih redovnih radnih aktivnosti, i sa radnicama RJ „Beogradski venac”, koje su radno angažovane na poslovima isporuke pošiljaka građanima. Popularne beogradske „poštarke”, njih 16 ukupno, koje rade u ovoj radnoj jedinici, upoznale su direktora sa uslovima i načinom rada, sa problemima i poteškoćama u svakodnevnom obavljanju svog posla, naročito u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji.

Posebno su istakle da su iskreno i prijatno iznenađene što je novi direktor odlučio da svoj prvi sastanak sa neposrednim izvršiocima, onima koji su na terenu i u stalnom kontaktu sa građanima, upravo upriliči baš sa ženama koje obavljaju poštarski posao, što im predstavlja značajnu podršku i priznanje. Među zaposlenima nalazila se i poštonoša kojoj je poštarski poziv porodična tradicija – ona je unuka prve žene-poštara u Srbiji, za šta je direktor Đorđević iskazao posebno interesovanje i poštovanje.

Đorđević je u razgovoru istakao da su radni uslovi i socijalno-ekonomski položaj zaposlenih njegov prvi i najvažniji prioritet, a da mu je rodna ravnopravnost i podjednake šanse za napredovanje i dodatnu edukaciju svakog od radnika imperativ pri organizaciji – jer su to dva bazična uslova za ukupnu uspešnost tako velikog i moćnog poslovnog sistema kakav je JP „Pošta Srbije”.

U JP „Pošta Srbije” na poslovima dostave pošiljaka angažovano je ukupno 86 žena.