Pošta Srbije - Poštari širom Srbije obeležili 7. jun – Dan Pošte Srbije

7.6.2019.

Poštari širom Srbije obeležili 7. jun – Dan Pošte Srbije

Pošta Srbije obeležila je danas svoj dan i 179 godina od uspostavljanja javnog poštanskog saobraćaja u Srbiji na prigodnoj svečanosti u prostorijama Preduzeća u Beogradu.

Osvrćući se na dugu tradiciju i lidersku poziciju Pošte, okupljenim saradnicima obratila se Mira Petrović,  v. d. direktora JP Pošta Srbije, naglasivši da je Pošta od prethodnog okupljanja istim povodom zabeležila nove uspehe i ostvarila poslovni dobitak na kraju prošle, kao i novi rast u prvom tromesečju ove godine. „Posebno raduje rast u segmentu post-ekspresa gde je nedavno zabeležena 5-milionita primljena pošiljka u ovoj godini, što je za 700.000 više u odnosu na isti period prošle godine. Poština tehnološka flota obnovljena je sa 257 dostavnih vozila čime potvrđujemo ugled najšire rasprostranjene nacionalne saobraćajno-logističke mreže”, istakla je Petrović.

Mira Petrović je uručila plaketu najboljem radniku poštanske delatnosti u 2018. godini - Saši Mihajloviću, dostavljaču iz Jagodine, koji se zahvalio na poverenju i važnom priznanju. „Ovo je velika stvar, najveća koju sam doživeo za ovih 27 godina rada u Pošti, trudiću se da opravdam nagradu”, istakao je Mihajlović.

U radnim jedinicama širom Srbije, 1.358 zaposlenih dobilo je plakete i novčane jubilarne nagrade za doprinos rezultatima Preduzeća.

Tradicionalno za Dan Pošte, otvorena je tematska izložba, a ovoga puta predstavljeni su nacrti za poštanske marke, vrhunskih likovnih umetnika u okviru postavke – „Umetnički nacrti za poštanske marke u periodu od 1930. do 1990. godine”. Nacrti znamenitih umetnika Zlamalika, Grujića, Kuna, Ćirića,  Kažića, Milenkovića i drugih, čije se skice nalaze u bogatoj riznici muzeja biće dostupni javnosti do 6. septembra u PTT muzeju.

Takođe, korisnicima je predstavljen novi korporativni sajt Preduzeća, unapređenog dizajna, dinamike i funkcionalnosti, sa novim alatima i aplikacijama za brzo i jednostavno praćenje pošiljaka, kalkulaciju cena i lociranje usluga i pošti.  Najavljene su i nove usluge za građane - transfer novca preko Moneygram novčane doznake i usluga dostave vozačkih dozvola građanima na kućnu adresu.