Pošta Srbije - Tribina Avionska pošta Kraljevine Jugoslavije 1939-1941 večeras u PTT muzeju

24.9.2024.

Tribina Avionska pošta Kraljevine Jugoslavije 1939-1941 večeras u PTT muzeju

Tribina „Uloga Kraljevine Jugoslavije u avionskoj poštanskoj vezi između Jugoistočne Evrope i Severne i Južne Amerike 1939-1941” održaće se u utorak 24. septembra 2024. godine u PTT muzeju u Beogradu, Majke Jevrosime 13, s početkom u 18 časova. Predavanje će održati gospodin Ratomir Živković.

Ratomir Živković, filatelista i istraživač, član Saveza filatelista Srbije i srpski izlagač na svetskim (FIP) izložbama, decenijama kao fokus istraživanja ima avionsku poštu Kraljevine Jugoslavije. Rezultate svojih istraživanja objavljivao je širom sveta u nekoliko renomiranih filatelističkih časopisa. Saradnik je nacionalnog časopisa Filatelista.

Kao srpski izlagač, na svetskoj filatelističkoj izložbi NEW YORK 2016 osvojio je veliku pozlaćenu medalju za izložak The Development of International Airmail in the Kingdom of Yugoslavia between 1923-1941 i nagrađen je specijalnom nagradom žirija za istraživački doprinos u pomenutoj oblasti. Živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tribina se realizuje kao treće u nizu predavanja iz srpske i jugoslovenske poštanske istorije, u okviru saradnje na promociji nacionalne kulturne baštine oličene u filateliji, između Saveza filatelista Srbije, Javnog preduzeća „Pošta Srbije” i PTT muzeja.

Ulaz je slobodan.