Pošta Srbije - Krkobabić i Anđelković: Niko ni u najudaljenijem selu neće biti zaboravljen

17.9.2024.

Anđelković i Krkobabić: Niko ni u najudaljenijem selu neće biti zaboravljen

Na inicijativu v.d. direktora Pošte Srbije, Zorana Anđelkovića danas je održan sastanak sa ministrom za brigu o selu Milanom Krkobabićem. Cilj sastanka je pomoć staračkim i samačkim domaćinstvima u ruralnim sredinama. 

 

„Ministarstvo će omogućiti nabavku multifunkcionalnih vozila. Šta je to? To je pokretna prodavnica sa svim neophodnim namirnicama i robom. Ujedno, to je i bankomat i šalter za pružanje svih usluga – poštanskih, ali i usluga lokalne administracije. Sve na jednom mestu i dostupno svima“, poručio je ministar Krkobabić.

Direktor JP „Pošta Srbije“ Zoran Anđelković izrazio je spremnost da Pošta Srbije raspolaže tim vozilima, da omogući pružanje svih navedenih usluga i zajedno sa Ministarstvom sagleda realne potrebe i zahteve staračkih domaćinstava u seoskim sredinama.

„Pošta je prisutna u 4.700 sela, čak i u najudaljenijim i rubnim delovima zemlje i ovo bi bio način da se tim ljudima pomogne i učini dostupnim sve što im je potrebno, od svakodnevnih potrepština do prijateljskog razgovora“, izjavio je Anđelković i dodao da će vozilo obilaziti sela po utvrđenom redu vožnje.

Na sastanku je bilo reči o planiranim uslugama koje uključuju redovne posete starijim licima, dostavu lekova i osnovnih potrepština, pomoć u kućnim poslovima i organizaciju socijalnih aktivnosti, u mestima u kojima najčešće nema ni prodavnice. Današnji sastanak u Palati Srbija još jedan je korak da se država približi stanovnicima sela.

Na sastanku je dogovoreno da će ovaj pilot projekat biti pokrenut u narednom kvartalu u jedinici lokalne samouprave, odabranoj na osnovu preciznih kriterijuma.

U ime Pošte Srbije sastanku su prisustvovali i izvršni direktor i šef Kabineta Vladimir Šarić, izvršni direktor Miloš Đurić, zamenik direktora Funkcije usluga Ferid Hamidović, zamenik direktora Funkcije poštanske mreže Jugoslava Ristić i lični asistent direktora preduzeća Tijana Rajković.

Ministarstvo za brigu o selu su uz ministra predstavljali sekretar Ministarstva Snežana Petrović i pomoćnici ministra dr Siniša Perić, Tijana Nešić i Bojan Bogdanov.