Pošta Srbije - Direktor Anđelković sastao se sa ambasadorom Indonezije

12.9.2024.

Direktor Anđelković sastao se sa ambasadorom Indonezije

Zoran Anđelković, v.d. direktora Pošte Srbije, sastao se sa ambasadorom Indonezije u Republici Srbiji Njegovom ekselencijom g. Mohamedom Čandra Vidja Juda, sa kojim je razgovarao o temama od obostranog interesa u oblastima strateške saradnje dve pošte.

Ovo je prvi susret dvojice zvaničnika, a tema sastanka bila je buduća saradnja dve pošte u svetlu predstojeće posete delegacije Indonezije Pošti Srbije.

Tokom sastanka sa ambasadorom Republike Indonezije, koji prethodi potpisivanju Memoranduma, ambasador je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i naglasio značaj strateške saradnje između dve pošte, koja šalje jaku poruku o dugogodišnjem prijateljstvu i uspešnoj saradnji.

„Kontinuitet naših odnosa je istorijski; to nije samo sedam decenija, već obeležavamo sedam decenija dobre i uspešne saradnje. Srbija ceni poziciju Indonezije u svetu i divi se njenom ekonomskom razvoju i ceni odnos koji Indonezija ima prema celovitosti Srbije i prepoznavanju politike koju Srbija vodi“, rekao je Anđelković.

Memorandum koji će biti potpisan, predstavljaće ključni korak u jačanju saradnje dve pošte, sa posebnim akcentom na modernizaciju i unapređenje kvaliteta. Prvi korak biće izdavanje prigodne poštanske marke povodom 70 godina diplomatskih odnosa između Srbije i Indonezije, koja simbolizuje dugogodišnje prijateljstvo i saradnju između dve zemlje.