Pošta Srbije - Generalni sekretar Postevrope u poseti Pošti Srbije

29.8.2024.

Generalni sekretar Postevrope u poseti Pošti Srbije

Pošta Srbije ugostila je generalnog sekretara Asocijacije javnih poštanskih operatera Evrope – Postevrope, gospodina Botona Szebenija. Njegova poseta predstavlja važan korak u finalizaciji priprema za jubilarnu 40. Generalnu skupštinu Postevrope, koja će se održati 16. i 17. oktobra ove godine u Beogradu.

Cilj posete Botona Szebenija bio je upoznavanje sa Zoranom Anđelkovićem, v.d. direktorom JP „Pošta Srbije“, koja je ovogodišnji domaćin. V.d. direktora Zoran Anđelković upoznao je Generalnog sekretara sa izuzetno teškom situacijom zaposlenih na KiM, zatvaranjem pošti i privođenjem, kao i nemogućnosti da se građanima sa Severa KiM pruže usluge poput isplate penzija, socijalnih davanja, plata i drugih važnih davanja. Razgovarali su i o aktuelnim projektima i budućim planovima Pošte Srbije koji uključuju automatizaciju procesa, robotizaciju logističkih centara, razvijanje novih usluga i širenje mreže paketomata. Tema razgovora bili su i poslednji dogovori i organizacione pripreme za predstojeći značajan događaj, koji doprinosi evropskoj poštanskoj stručnoj zajednici.

„Imamo velika očekivanja od ove Generalne skupštine. Razmenom stručnog znanja i unapređenjem teorije i prakse, pružićemo značajan doprinos evropskoj poštanskoj profesionalnoj zajednici. Spojem svih nas kojima je razvoj poštanske delatnosti profesionalni izbor, inspiracija i izazov, ponovo ćemo pomeriti granice.“, kazao je Anđelković.

Uprava Postevrope i čitav tim imaju za cilj da Generalnu skupštinu učine zaista nezaboravnim iskustvom za sve učesnike, zato je ovo važna poseta, tokom koje se gospodin Szebeni susreo sa predstavnicima resornog ministarstva, kao i sa timom Pošte Srbije koji je zadužena za organizaciju Generalne skupštine i Biznis foruma.

Postevropa, osnovana 1993. godine, predstavlja asocijaciju javnih poštanskih operatera iz 53 evropske zemlje. Sa 55 članica i pokrivanjem od 175.000 prodajnih punktova, ova organizacija povezuje 800 miliona ljudi na dnevnom nivou i nastoji da unapredi poštanski sektor kroz inovacije i primenu novih tehnologija.

Jubilarna Generalna skupština Postevrope, jedan od najznačajnijih godišnjih događaja u poštanskom sektoru na evropskom nivou, u Beogradu će okupiti predstavnike 55 javnih poštanskih operatera. Učesnici će razmatrati buduće pravce razvoja poštanskih usluga i izazove u sve digitalizovanijem svetu. Poseban akcenat biće stavljen na ulogu veštačke inteligencije (AI) u poštanskoj industriji, što će biti glavna tema Biznis foruma koji će se održati u okviru Generalne skupštine.

Pored susreta sa rukovodstvom Pošte Srbije, gospodin Szebeni se sastao i sa predstavnicima Ministarstva informisanja i telekomunikacija Republike Srbije.

Pošta Srbije je jedna od najstarijih poštanskih uprava u Evropi i predstavlja zemlju osnivača Svetskog poštanskog saveza 1874. u Bernu. Izbor Pošte Srbije za domaćina ovog važnog događaja priznanje je njenog statusa, kompetentnosti i uloge u evropskom poštanskom sektoru. Pošta Srbije bila je uspešan domaćin ovog događaja 2012. godine i nada se da će i ove godine učesnicima pružiti izuzetne uspomene koje će poneti iz Beograda.