Pošta Srbije - Sastanak sa zaposlenima u poštama na severu Kosova i Metohije

14.8.2024.

Sastanak sa zaposlenima u poštama na severu Kosova i Metohije 

Sa zaposlenima u poštama na severu Kosova i Metohije, v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Anđelković održao je sastanak u Kuršumlijskoj Banji.

O podršci države i pomoći Kancelarije, govorio je Igor Popović, pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 

Direktor Radne jedinice ,,Kosovo i Metohija“ i upravnici i zaposleni iz devet zatvorenih pošta u prošlonedeljnoj protivpravnoj akciji Kosovske policije na severu KiM, podelili su svoja iskustva i viđenje trenutnog stanja.

,,Zaposlenima u poštama na Kosovu i Metohiji želim da poručim da ne brinu za svoj radni status, da će Pošta Srbije uvek stajati uz njih, a kada je reč o kampanji Kurtijevog režima, Kancelarija za Kosovo i Metohiju jasno je saopštila da će svi naši radnici dobiti adekvatnu pravnu pomoć i advokate i sve drugo što je potrebno za njihovu odbranu i zaštitu. Danas je dogovoreno, takođe, da će poštari učiniti sve da pomognu građanima na KiM da ostvare svoja prava, pre svega, da im se omogući isplata penzija, plata i socijalnih davanja“, poručio je direktor Anđelković. 

Sastanku su prisustvovali Milan Ravić, direktor Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa Privremenim institucijama samouprave u Prištini, i general Vladimir Lazarević.