Pošta Srbije - Širom Srbije stižu vaučeri za podršku licima obolelim od retkih bolesti

12.8.2024.

Širom Srbije stižu vaučeri za podršku licima obolelim od retkih bolesti

„Na više hiljada adresa širom Srbije stižu vaučeri za podršku licima obolelim od retkih bolesti”, poručila je ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski prilikom potpisivanja Memoranduma o saradnji sa JP „Pošta Srbije”.

Ona je zahvalila v.d. direktora Pošte Srbije Zoranu Anđelkoviću na učešću u ovom značajnom projektu.

„Pošta, kao institucija koja bezmalo dva veka postoji u našoj zemlji, podelila je sa nama brigu o porodici i dala doprinos da vaučeri za banjsko lečenje, apoteke, kao i vaučeri za jednokratnu finansijsku pomoć, što pre stignu u domove lica obolelih od retkih bolesti”, naglasila je Đurđević Stamenkovski.

Ona je istakla da će potpisani memorandum omogućiti brže i efikasnije dopremanje vaučera.

„Pošta Srbije sa zadovoljstvom prihvata učešće u ovom humanom projektu čime želi da pomogne bolesnima od retkih bolesti čije lečenje zahteva mnogo novca. Zadatak ćemo izvršiti u rekordnom roku, a vredni vaučeri sigurno će stići do svih korisnika”, rekao je Zoran Anđelković i ministarki zahvalio na ukazanom poverenju.

Anđelković je dodao da će Pošta Srbije i ubuduće nastaviti da daje doprinos sličnim inicijativama i da je trenutno predmet razgovora sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju, razvoj potpuno novog projekta podrške ranjivim kategorijama stanovništva, posebno u ruralnim sredinama gde je veliki broj samačkih domaćinstava i mahom starije stanovništvo, u koji treba uključiti i Ministarstvo za brigu o selu. Podsetio je da Pošta Srbije stiže do svih žitelja i pokriva sva naselja na teritoriji Republike Srbije, i da pored najrazgranatije infrastrukturne mreže broji 14.200 zaposlenih.

„Prema projektu koji razvijamo, poštari bi prilikom poseta domaćinstvima nezavisno od redovne dostave, bili društvo za razgovor i korisnicima pružali drugu neophodnu pomoć, u smislu nabavke lekova ili namirnica, a za tu vrstu angažovanja dobijali bi određenu nadoknadu”, najavio je Anđelković.

Memorandum o saradnji potpisan je u PTT muzeju Pošte Srbije.