Pošta Srbije - Pošta Srbije i Privredna komora Srbije povodom nastavka saradnje

20.6.2024.

Pošta Srbije i Privredna komora Srbije povodom nastavka saradnje

Javno preduzeće „Pošta Srbije“ i Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije (PKS) planiraju i u narednom periodu nastavak zajedničke saradnje, posebno u sferi digitalizacije poštanskih usluga uz pomoć savremenih servisa PKS zasnovanih na veštačkoj inteligenciji, rečeno je danas na sastanku Zorana Anđelkovića, v.d. direktora JP „Pošta Srbije“ i Marka Čadeža, predsednika PKS.

Čadež je istakao da je JP „Pošta Srbije“ važan servis za privredu i građane i da se kroz implementaciju savremenih rešenja, kao što je digitalni asistent ChatBot PKS i druge inovativne usluge, značajno može ubrzati poslovanje domaćih kompanija i širenje njihovog biznisa na region.

Predsednik PKS je ukazao da se kroz zajedničku saradnju na digitalnoj transformaciji poštanskih servisa može ostvariti značajna domaća i regionalna tržišna konkurentnost institucije kao što je Pošta Srbije, kao i saradnja sa regionalnim poštama, a u cilju snažnijeg povezivanja privreda celog regiona.

Direktor Anđelković je naglasio važnost ove saradnje za unapređenje kvaliteta usluga Pošte Srbije kroz uvođenje digitalnih servisa zasnovanih na veštačkoj inteligenciji, a uz podršku PKS-a, koji bi omogućili da se dodatno poboljša efikasnost i dostupnost usluga. „Nastavak saradnje na ovaj način predstavlja značajan korak ka modernizaciji poštanskih usluga i jačanje naše uloge u eri digitalizacije", izjavio je Anđelković.