Pošta Srbije - Na Tari odigrane Radničko-sportske igre za zaposlene u Pošti

10.6.2024.

Na Tari odigrane Radničko-sportske igre za zaposlene u Pošti

Pošta Srbije je posle više od decenije pauze, za svoje zaposlene omogućila održavanje Radničko-sportskih igara Tara 2024. U periodu od 7. do 10. juna, u organizaciji sindikata koji deluju u Pošti, najbolje plasirani predstavnici regija nadmetali su se u 10 individualnih i grupnih disciplina. Zoran Anđelković, v.d. direktora Pošte Srbije, pobednicima je čestitao i uručio medalje i pehare, najavivši naredne Igre već u oktobru.

Pobednica u disciplini brojanje novca je Tatjana Đenić, iz RJ „Pančevo”, sa osvojenim prvim mestom, drugoplasirana je Biljana Todorović, iz RJ „Beogradski venac”, dok je trećeplasirana Jelena Kostić Nedović, iz PJ „Čačak”.

U disciplini plivanje, prva tri mesta osvojili su Darko Peslać, RJ „Novi Sad”, Stefan Ljubević, RJ „Beograd centar”, i Vladimir Rosić, RJ „Kragujevac”.

U disciplini biciklizam pobednik je Bojan Knežević, RJ „Novi Sad”, dok su drugo i treće mesto osvojili Strahinja Mirčetić, PJ „Zrenjanin”, i Ivan Grujić, iz PJ „Kruševac”.

Siniša Remecki, iz RJ „Novi Sad”, prvak je u šahu, a drugo i treće mesto osvojili su Predrag Pešić, iz PJ „Leskovac”, i Dragan Milić, iz RJ „Zemun”.

U stonom tenisu pobednik je Ljubomir Luka Krstić, iz PJ „Kragujevac”, Saša Saveski, RJ „Zemun”, je drugoplasirani, dok je treće mesto osvojio Miroslav Šućurović, iz RJ „Užice”.

U pikadu, u ženskoj konkurenciji, najbolja je bila Milena Kostić, RJ „Niš”, drugo mesto osvojila je Jasmina Mihajlović, RJ „Beogradski venac”, a treće mesto pripalo je Ivani Đukić, RJ „Užice”. U muškoj konkurenciji u istoj disciplini, prvak je Davor Mesaroš, PJ „Kikinda”, drugi je Marko Eraković, PJ „Zaječar”, i treće mesto zauzeo je Dragan Dugalić, RJ „Kraljevo”. 

U kolektivnoj konkurenciji, pobednik štafetne trke je PJJagodina”, drugoplasirana je RJPančevo”, a treće mesto osvojio je tim Prateće funkcije interne revizije. Zlatno odličje u odbojci osvojila je RJBeogradski venac”, dok su drugo i treće mesto zaslužile PJZrenjanin” i RJKraljevo”. U basketu, najbolja je bila RJKragujevac”, osvojivši prvo mesto, dok su srebrno i bronzano odličje osvojili timovi RJRPLC Beograd” i RJHibridna pošta”.

Prvak u fudbalu je RJNiš”, PJJagodina” takmičenje je završila na drugom mestu, dok je treće mesto osvojila PJSremska Mitrovica”.

Reprezentacija „Pošta Srpske” odigrala je prijateljsku utakmicu u malom fudbalu sa ekipom Pošte Srbije u revijalnom delu programa, dok će na Igrama u oktobru, kako je dogovoreno, predstavnici Pošta Srpske biti ravnopravni učesnici.

U pauzi nadmetanja, direktor Pošte Srbije Zoran Anđelković održao je radni sastanak sa predstavnicima Sindikata PTT Srbije, „Radnik” i Sindikata JP PTT saobraćaja Srbija – „Nezavisnost”. Razgovarali su o planovima, predlozima za poboljšanje usluga Preduzeća koje će omogućiti povećanje zadovoljstva korisnika, nove poslove i povećanje prihoda, a time i obezbediti bolji standard svih zaposlenih.