Pošta Srbije - Zoran Anđelković održao prvi sastanak sa sindikatima

21.5.2024.

Zoran Anđelković održao prvi sastanak sa sindikatima

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Anđelković, održao je danas svoj prvi sastanak sa predstavnicima Sindikata PTT Srbije, sindikata Radnik, sindikata JP PTT Nezavisnost, Samostalnog sindikata poštanskih radnika i sindikata Solidarnost. Ovaj važan sastanak označio je novi početak u komunikaciji i saradnji između rukovodstva i sindikata koji deluju u okviru Preduzeća.

Anđelković je istakao značaj isplate prvog dela zarade iz dobiti, kao uvertiru za dalju realizaciju prethodnih dogovora sa sindikatima i dalje aktivnosti usmerene na poboljšanje materijalnog statusa zaposlenih i unapređenje uslova rada.

Predstavnici sindikata su izrazili zadovoljstvo što je već na prvom sastanku napravljen konkretan korak ka rešavanju pitanja koja su važna za zaposlene. Oni su naglasili da očekuju da se ova pozitivna praksa nastavi i da će konstruktivna saradnja sa novim direktorom doprineti boljoj budućnosti Pošte Srbije.

Ovakvi sastanci će se organizovati bar jednom mesečno i u radnim jedinicama širom Srbije, gde će se razgovarati ne samo o sindikalnim pitanjima već i o statusu zaposlenih.