Pošta Srbije - Slanje paketa po pristupačnoj ceni i isplata penzija na adresi

10.2.2023.

Slanje paketa po pristupačnoj ceni i isplata penzija na adresi

Na današnjem skupu u Palati Srbija povodom obeležavanja 100 godina penzijskog sistema u Srbiji, kome je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Pošta Srbije predstavila se među najvažnijim institucijama koje pružaju usluge penzionerima specijalnim paketima usluga i akcijama namenjenim najstarijim korisnicima.

Ovom prilikom Pošta Srbije predstavila je servise iz asortimana poštansko-finansijskih i paketskih usluga sa brojnim pogodnostima i po meri svojih najlojalnijih i najbrojnijih korisnika. Pored usluga uplate i isplate i platnog prometa, koje se tradicionalno najviše koriste, apostrofirana je usluga Običan paket, za slanje paketa bez označene vrednosti mase do tri kilograma sa rokom uručenja do pet dana, po izuzetno pristupačnoj ceni. Pošta u saradnji sa Bankom Poštanska štedionica ad, nudi i uslugu isplate penzija na adresi korisnika za sve koji penziju primaju preko tekućih računa kod ove banke. Postupak je krajnje jednostavan, a zahtev za isplatu sa tekućih računa na adresi korisnika zainteresovani mogu podneti u najbližoj filijali Banke Poštanska štedionica. Pošta nudi i  usluge plaćanja računa, po niskim naknadama, PostNet uputnice (najbrži transfer novca unutar Srbije), PostCash međunarodne poštanske uputnice, za brzo i jednostavno slanje ili prijem novca (Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Hrvatska, sa isplatom u roku od pola sata), i menjačke poslove, po povoljnim uslovima u preko 560 pošta.

Penzioneri su ovom prilikom mogli da dobiju i sve druge informacije o poštanskim i drugim uslugama koje Pošta pruža, a događaju i prezentaciji na Poštinom štandu prisustvovala je Bojana Nikolić, direktorka Funkcije usluga Pošte Srbije.