Pošta Srbije - 85 godina Beogradskog sajma obeleženo prigodnom poštanskom markom

25.10.2022.

85 godina Beogradskog sajma obeleženo prigodnom poštanskom markom

Pošta Srbije i Beogradski sajam danas su u okviru 65. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, upriličili promociju prigodne filatelističke emisije u čast jubileja – 85 godina Beogradskog sajma. O motivima izdanja u čast najpoznatije ustanove za organizovanje sajamskih i drugih manifestacija i izložbi u Srbiji, na štandu Pošte Srbije u areni Hale 1 Beogradskog sajma, govorili su Gorica Škipina, pomoćnica direktora Beogradskog sajma, i Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije.

„Prepoznajući značaj Beogradskog sajma i njegov uticaj na privredna i kulturna kretanja u zemlji i regionu, kao i pozitivan uticaj kako na dosadašnji, tako i na budući ekonomski rast i razvoj, jubilej 85 godina Beogradskog sajma, jednog od simbola Beograda, obeležavamo prigodnom poštanskom markom. Čestitam jubilej, uz želju da još snažnije nastavite tradiciju i reputaciju Beograda kao jedne od svetskih prestonica sajamskih okupljanja”, rekao je Zoran Đorđević.

Prigodno izdanje poštanskih maraka „85 godina Beogradskog sajma” prenosi specifične simbole – Beogradski sajam jedan je od tri sajamska prostora u svetu koji se nalazi na obali reke, a njegova Hala 1, kružnog oblika, sa kupolom raspona 109 metara od prenapregnutog betona, proglašena je za spomenik kulture. Umetnička realizacija izdanja delo je Miroslava Nikolića, kreatora maraka Pošte Srbije, dok je stručnu saradnju u realizaciji izdanja obezbedio Beogradski sajam.