Pošta Srbije - Ambasador Egipta u gostima u Pošti Srbije

14.9.2022.

Ambasador Egipta u gostima u Pošti Srbije

Vršilac dužnosti direktora „Pošte Srbije”, Zoran Đorđević, sastao se danas sa Nj.E. ambasadorom Egipta u Srbiji, Baselom Salahom, sa kojim je razgovarao o brojnim temama od zajedničkog interesa.

 

Na sastanku održanom u sedištu Preduzeća, sagovornici su se složili da postoji veliki prostor za unapređenje i razvoj saradnje nacionalnih poštanskih operatora Srbije i Egipta.

„Tradicionalno dobri prijateljski i partnerski odnosi dodatno su produbljeni zvaničnom posetom predsednika Egipta Abdela Fataha el Sisija. Potpisivanjem Zajedničke deklaracije o uspostavljanju strateškog partnerstva između Republike Srbije i Arapske Republike Egipat, potvrđeni su i ojačani istorijski odnosi koji traju duže od sto godina. Kako nas u narednom periodu očekuje jačanje saradnje dve zemlje u svim oblastima, pored zajedničkog delovanja pošta Srbije i Egipta, planirana je i saradnja PTT muzeja u Beogradu i Poštanskog muzeja u Kairu, sa ciljem razmene iskustava i promocije srpske i egipatske filatelije“, izjavio je Zoran Đorđević.