Pošta Srbije - Pošti uručena zahvalnica lista „Borba“

19.2.2022.

Pošti uručena zahvalnica lista „Borba“

Časopis „Borba“ danas je u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda obeležio veliki jubilej - 100 godina postojanja. Na prigodnoj svečanosti, direktor „Borbe“ Andrija Jorgić uručio je Pošti Srbije zahvalnicu za uspešnu saradnju koju je u ime Preduzeća primio Slavoljub Janićijević, šef kabineta direktora.

Među istaknutim pojedincima i institucijama sa kojima je „Borba“ sarađivala, priznanje i zahvalnice dodeljene su i Ministarstvu kulture i informisanja, Novaku Đokoviću, kompaniji „Novosti“, RTV Studio B, Matematičkoj gimnaziji, Zavodu za javno zdravlje Šabac, Univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković“ i drugima.

Zahvaljujući Pošti Srbije, „Borba“ je povodom jednog veka postojanja dobila poštansku marku koja predstavlja jedan od najprepoznatljivijih simbola nacionalne kulture. Na motivima prigodnog filatelističkog izdanja 100 godina NIP „Borba“ nalazi se zgrada „Borbe“, crtež Natalije Kunić.

Nekadašnji dnevni list „Borba“ danas je časopis o kulturi, a mlada redakcija, željna afirmacije, istraživanja i rada, uspešno vodi svoju borbu u štampanom mediju prepoznatljivom po svojih pet crvenih slova, negujući kulturu, tradiciju i ćirilično pismo.