ЕМС (Express Mail Service)

Брзи пренос пошиљака у преко 60 земаља света, по повољним ценама.

Експрес услуге су услуге којима је обезбеђен најкраћи гарантовани рок преноса пошиљака у унутрашњем и очекивано време уручења у међународном саобраћају. Пошта Србије корисницима нуди Пост-експрес услугу за слање пошиљака у Србији и ЕМС услугу за слање пошиљака у иностранство.

ЕМС (Еxpress Mail Service) је услуга која омогућава најкраћи могући временски период преноса пошиљака у међународном поштанском саобраћају, по приступачним ценама.

Пошиљке се уручују у најкраћем могућем временском периоду.

Очекивана времена преноса пошиљака

У очекивано време преноса се не рачуна дан пријема пошиљке, субота, недеља и дани државних и верских празника, који се празнују нерадно како у Републици Србији, тако и у одредишној земљи. У очекивано време преноса не улази време евентуалног задржавања пошиљке на царини.

ЕМС пошиљке могу садржати документа, робу и друге предмете, осим оних за које важе законске забране Светског поштанског савеза и законодавства појединих земаља.У ЕМС пошиљкама је забрањен пренос: металног новца, новчаница и вредносница које гласе на доносиоца, путничких чекова, пиратеријског материјала, племенитих метала, драгог камења, живих животиња, опојних дрога, психотропних материја, саблажњивих и неморалних предмета, отровних и материја са нагризајућим својствима, експлозивних, запаљивих, радиоактивних и осталих опасних материја, оружја и муниције, предмети чији је пренос забрањен прописима РС као и предмети чији је увоз или промет забрањен у одредишној земљи.

ЕМС пошиљке у међународном саобраћају предају се отворене.

Не, поштарину за пренос плаћа искључиво пошиљалац приликом предаје пакета.

У међународном саобраћају време преноса није гарантовано, постоји само очекивано време преноса.

Не, слање новца у поштанским пошиљкама било које врсте није дозвољено.

ЕМС пошиљке могу се пратити на сајту Поште, преко Track&Trace система доставних оператора, или позивањем Контакт центра на 0800 100 808 и 011 3 607 607, радним данима од 8 до 18 часова и суботом од 8 до 15 часова.

Још увек не постоји могућност слања откупних пошиљака у међународном саобраћају.

За испоруку Пост-експрес пошиљака Данас за сутра – испорука у пошти, не може се изабрати било која пошта, већ само поште са списка испоручних пошта Пост-експрес пошиљака.

За преузимање Пост-експрес пошиљке Данас за сутра – испорука у пошти, потребна је валидна идентификациона исправа и СМС порука. Само лично прималац наведен на Адресници може преузети пошиљку.

Повезане услуге и информације